Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jednoduchá rada pro krásu - voda a její magnetizmus

Každá žena bez rozdílu věku si přeje být krásná... pro mne to znamená stárnou s grácií a tak trochu pomocí "drobných kouzel".

 

Jistě nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že každá žena bez rozdílu věku si přeje být krásná. Pro mne být krásná nespočívá v touze udržet si pomocí bezpočtu plastických operací věčné mládí, protože čas nezastavím. Pro mne to znamená stárnout s grácií. (Tím rozhodně neodsuzuji nikoho s odlišným přístupem a pohledem na věc, nezbytné estetické operace atd.) Pomocí jednoduché přírodní magie lze udržovat krásu vnitřní i vnější.

Kdo se při slovíčku magie osypal, ať si sáhne do vlastní kapsy. Kolikrát denně si něco přejeme: „Ať to dopadne dobře! Kéž se to splní!“ Při těchto přáních napínáme svoji vnitřní sílu k předmětu touhy. I to je magie.

Dnes se s vámi podělím o rychlou a nenáročnou techniku, která patří do kategorie tak zvaných “babských rad“ a jak známo, většina těchto rad funguje naprosto skvěle. Protože jsem již několikanásobnou babičkou, nejsem s příměrem „babská rada“ daleko od pravdy.

Co k tomu budeme potřebovat? Vodu.

Jak všichni dobře víme, je voda v přírodě i v lidském těle největším, všudypřítomným a nezastupitelný prvkem. Byla vždy důležitou součástí lidového léčitelství, pohanské magie či náboženských rituálů.

Voda je záhadná, tajemná, tišící i zrádná, dravá a klidná, její meandry jsou jako výšivka na šatech matičky Země. Když stojíte na břehu řeky, jezera, horského potoka a slyšíte tu zurčící píseň, pocítíte náhlou touhu dotknout se jejích křišťálových vlasů. 

Voda je jedním ze čtyř základních prvků, elementů. Ve vyšší úrovni jsou tyto živly personifikovány do podoby elementárních bytostí a božstev, které známe z pohádek a lidové slovesnosti. Je to způsob, kterým popisujeme vlastnosti a povahy některých jevů, vlivů a sil, formy, s nimiž v magii komunikujeme.

Voda je bezesporu velmi zajímavý, dodnes ne zcela probádaný a plně využitý živel.  Má vysoké povrchové napětí, které umožňuje proudění živin v rostlinách a není bez zajímavosti, že voda teplá zmrzne rychleji než voda studená.

A v tomto místě se dostáváme k její pro náš účel nejdůležitější vlastnosti - magnetizmu. Voda má schopnost vázat, pohlcovat, přitahovat (odtud pramení ona pověstná přitažlivost slunečních vodních znamení Raka, Štíra a Ryb) informace jak dobré, tak špatné. Tyto informace je schopna trvale uchovávat.

O tom, jak zbavit vodu paměti si můžeme povědět jindy.

Pro nás je v tuto chvíli dostačující výše uvedené. Jak již víme, studená voda zamrzne daleko později, než voda teplá. To souvisí s její schopností uchovávat informace a strukturu. Čím je voda studenější, tím je tato schopnost větší. Čím je chladnější, tím vyšší je její magnetizmus.

Když jsem si asi před dvaceti lety dala tyto informace dohromady (k tomu mi přišel pod ruku článek o jednom zahraničním herci, který si každé ráno položil obličej do mísy s ledem ( brrrr!  :-) ), vytvořila jsem si časově nenáročnou, rychlou a podle reakce okolí na můj vzhled, úspěšnou techniku. Dnes ji po ránu provádí téměř všechny mé kamarádky, i má dcera, protože již dospěla a s ní i její mládí.

V čem celý ten zázrak kromě pravidelnosti spočívá? Nechám odtéct vodu z kohoutku, počkám, dokud neteče ledová. Pramenitá voda by byla úplný elixír. Dám dlaně k sobě, vytvořím mističku, naplním ji ledovou vodou. Potom dám dlaně s vodou před ústa a nahlas nebo šeptem nad vodou pronesu: „Krása a zdraví.“ (Zde je prostor pro vlastní přání, ale afirmaci pokud možno příliš často neměňte, úspěch tohoto záměru je přímo úměrný s délkou jeho provádění a opakováním stejné afirmace). Potom si takto naprogramovanou vodou opláchnu obličej. Celý proces zopakuji třikrát. Při tom si představuji, jak informace z vody v mých dlaních přechází do každičké buňky mé pleti (do vody v mém těle).

Nevyhnutelný proces každého člověka a všeho na zemi – stárnutí, tím sice nezastavíte, ale i přes pár drobných vrásek budete dlouho krásné a tím pádem spokojené. Pokud se tento malý rituál stane vaší každodenní praxí, nikdo vám nebude hádat váš skutečný věk.

Můžete mi věřit, protože ty největší zázraky spočívají v těch nejjednodušších věcech...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Ivana Klíma Šotnarová | pátek 31.7.2020 6:52 | karma článku: 10,82 | přečteno: 294x
  • Další články autora

Ivana Klíma Šotnarová

...a zase bude po mém!

Nevím, proč se s takovou oblibou říká, víc hlav víc ví. Naštěstí dáme s Pupíkem dohromady jen dvě a i to je až až. Zvláště, když má každá jiný názor a zároveň si myslí, že ten správný. Jenže ten správný může být jen jeden. Ten můj

5.11.2022 v 16:49 | Karma: 14,54 | Přečteno: 767x | Diskuse| Ona

Ivana Klíma Šotnarová

Naleju ti čistého vína

„Panečku, to jsem se ale dobře vdala.“ „Zato já jsem dopadl,“ kontroval Pupík, když dával na stůl vajíčka na hniličku, chlebík, máslo a obložený talíř.

30.10.2022 v 8:47 | Karma: 17,61 | Přečteno: 623x | Diskuse| Ona

Ivana Klíma Šotnarová

Veselé koniny z té naší rodiny IV.

Názorná ukázku, jak to u nás chodí. Je to fajn, když se dva lidé umí společně zasmát. I když, jak nad tím přemýšlím, občas se směje jen jeden...

8.1.2022 v 12:33 | Karma: 11,82 | Přečteno: 423x | Diskuse| Ona

Ivana Klíma Šotnarová

Veselé koniny z té naší rodiny III.

Názorná ukázku, jak to u nás chodí. Je to fajn, když se dva lidé umí společně zasmát. I když, jak nad tím přemýšlím, občas se směje jen jeden...

2.1.2022 v 17:37 | Karma: 19,23 | Přečteno: 592x | Diskuse| Ona

Ivana Klíma Šotnarová

Veselé koniny z té naší rodiny II.

Názorná ukázku, jak to u nás chodí. Je to fajn, když se dva lidé umí společně zasmát. I když, jak nad tím přemýšlím, občas se směje jen jeden...

26.12.2021 v 9:51 | Karma: 18,03 | Přečteno: 612x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrah tělo ubodaného muže hodil do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno 

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:50

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Nezvládla jsem prodat svou práci. Neměla jsem lajky, řekla končící Langšádlová

25. dubna 2024  11:44

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, protože...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 619x
Kdo jsem ? Jako dítě jsem si umazala čepici a bála se přijít domů. Napadlo mě, obrátit ji rubem nahoru. A bylo to! Byla čistá. Od té doby, když je můj život těžký, smutný a plný starostí, obrátím ho jako čepici. Takže, kdo jsem? Blondýna s hlavou naruby! :-)